Nieuw: de eetgids van Fancy Schmancy

De nieuwe, culinaire privégids voor reizigers die van eten houden

 bekijk de website

 pers [at] fancyschmancy.nl

 +1 646 639 1240

 download hi-res beeld

Over Lieke Sniekers

Lieke Sniekers (28) werkt vanuit New York als culinair journalist voor onder meer PS Het Parool, Volkskrant Magazine, Esquire, ELLE Eten en haar eigen foodblog Fancy Schmancy.

Lieke's humeur wordt grotendeels bepaald van wat ze eet en drinkt: vrolijk als het lekker en gezellig was, bloedchagrijnig als een onbehoorlijke barman met gewaxte krulsnor haar cocktail te zoet maakt. Op vakantie vertrouwt ze op een goed werkend culinair kompas, in New York kan ze het inmiddels op ervaring doen.

"Zie Fancy Schmancy als een persoonlijke, culinaire reisgids, die je op afstand door de restaurantwereld van New York begeleidt."

NEW YORK - Het kakelverse 'Fancy Schmancy' is een volledig persoonlijke, culinaire gids voor op (zaken-)reis naar New York. Oprichter Lieke Sniekers, culinair journalist in New York, maakt voor toeristen en zakenlui een op maat gemaakt uit eten-plan op basis van hún agenda en voorkeuren. Een nieuwe aanpak, waarmee reizigers zich elke avond verzekeren van een fijne uit eten-ervaring.

New York biedt met meer dan 25.000 restaurants, cafés en barretjes een oneindige culinaire variëteit. Een paar honderd locaties halen de reisgidsen en hotspotblogs. Die zijn gemaakt voor de massa of voor de niche, maar nooit voor jou. Er wordt geen rekening gehouden met jouw wensen, eigenaardigheden en aankomend reisschema. En dat terwijl uit eten gaan zo ontzettend persoonlijk is. Wil je hoffelijkheid of warme gezelligheid? Liever fancy of schmancy vibes? Een exotische keuken of een bekende? En dan zijn er nog de praktische zaken: wat is je budget, waar is je hotel en hoeveel tijd heb je?

Tijd om uit eten gaan persoonlijk te maken. Vertel op gids.fancyschmancy.nl wat voor eter je bent en hoe je agenda er uit ziet, en Lieke Sniekers (zie kader) vertelt je waar je wezen moet. Dat niet alleen: ze boekt de reserveringen en schrijft in een persoonlijke, culinaire reisgids (online of als reisgids geprint) waar je je op kunt verheugen, wat het lekkerst is op de menukaart en welke fun facts over de chef je met je disgenoot kunt delen.

Zie Fancy Schmancy als een persoonlijke, culinaire reisgids, die je op afstand door de restaurantwereld van New York begeleidt. Of als een dinner planner. Of een food consultant. Welja: een redder in culinaire nood (wie een uit eten-plan boekt bij Fancy Schmancy kan te allen tijde een noodnummer bellen voor het moment dat-ie op Times Square staat, gek wordt van de toeristen én van de honger, en niet weet waar hij eten moet).

Hoe veel of hoe weinig tijd je ook hebt, met Fancy Schmancy haal je het maximale uit wat New York culinair te bieden heeft.

Zo werkt het

Geïnteresseerden geven op de site aan wanneer ze (ongeveer) in New York zijn, wat het reisdoel is, hoe veel dagen ze uit weten willen en waar ze in de stad verblijven. Op een afgesproken moment doet Lieke Sniekers een intake-gesprek om er achter te komen wat hij of zij belangrijk vindt op een avond uit eten. Zij maakt vervolgens een op maat gemaakte gids van restaurants die daarop aansluiten en regelt de reserveringen voor je.

Bij die gids (online of in print) hoort een Google-kaartje, een beschrijving van elk restaurant, besteltips, een routebeschrijving en bonustips voor lunchzaakjes, cafés en cocktailbars - allemaal mooi vormgeven en opgeschreven, zodat je culinaire voorpret al begint voordat je het vliegtuig in stapt. Je kiest een standaard of een uitgebreid pakket. Oh, en geen shady commissie-deals met restaurants: je betaalt een starttarief plus een prijs per avond dat je uit eten wilt.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Mail of bel Lieke Sniekers voor meer informatie of interviewverzoeken: lieke@fancyschmancy.nl | +1 646 639 1240.
 bekijk de website     download hi-res beeld