* Dit is een voorbeeldgids. Slechts een enkel restaurant wordt beschreven. Kies hieronder of je de standaard of uitgebreide voorbeeldgids wilt zien.

standaard gids uitgebreide gids

Franks eetgids in New York

Hoi Frank! Hieronder vind je een overzicht van al je reserveringen, data en tijden. Scroll naar beneden voor een uitgebreide beschrijving van elk restaurant, culinaire bonustips, en de belangrijkste vuistregels voor uit eten gaan in New York. Geniet ervan!


donderdag 22 september
20:00 uur, 4 personen
Dirt Candy
vrijdag 23 september
19:30 uur, 2 personen
Restaurant X *
zondag 25 september
20:00 uur, 4 personen
Restaurant Y *
dinsdag 27 september
20:00 uur, 1 persoon
Restaurant Z *


extra tips


uit eten in new york, de vuistregels


Dirt Candy

           

86 Allen St
New York, NY 10002

Toen Amanda Cohen in 2008 op het hoogtepunt van de populariteit van de haute hamburger en dirty barbecue een groentenrestaurant opende, werd ze door collega’s voor gek verklaard. Acht jaar later blijkt ze een culinaire profeet: koken met groenten is inmiddels ontzettend hip, en een groeiende groep (parttime) veganisten heeft een steeds sterkere invloed op wat er op de gemiddelde New Yorkse menukaart staat.

Ook al is de concurrentie in het groentevriendelijke in 2016 flink toegenomen, Cohen’s vegetarische gerechten behoren nog steeds tot de beste van de stad. Vegetarisch: ja. Gezond? Niet per se. Cohen heeft geen interesse in het koken van health food, en des te meer in de decadente eigenschappen van boter en room. Een van de gelukkigste gevolgen van dat gebrek aan vetvrees is Dirt Candy’s portobellomousse, een luxueuze, dikke crème, waarin hartige, gebakken paddestoelen zich stevig laten omhelzen door een flinke portie boter.

Chef-kok

Amanda Cohen

Wel

Boter, groenten, exotische specerijen en hedonisme.

Geen

Vlees, vis, seitan of geitenwollensokken.

Menustijl

À la carte, of kies voor het tasting menu (aanrader!)

Bestellen

Doe je van drie menusecties: de ‘snacks & sides’, formaat tussengerecht, de ‘vegetables’, formaat voorgerecht, en ‘to share’, gerechten om te delen. Toetjes zijn van normale grootte. Bestel 4 à 5 gerechtjes per persoon.

Aanraders

De Korean fried broccoli, de portobellomousse met seizoensgarnituur, het tomatentaartje met gerookte feta, de taco’s met geblakerde spruitjes en de wortel-meringuetaart met zure-roomijs.

Aan de buurtafels

Milante veganisten, gewetenloze carnivoren, en alles daar tussen.

Prijzen

Snacks & sides $2-$8, vegetables $11-$18, to share $28-$30, dessert $10-$13, tasting menu (zes gangen) $78. Alle prijzen zijn inclusief fooi.

Fun fact

Jaren geleden wees Cohen op een drukke avond een hongerige Leonardo DiCaprio de deur. Had ‘ie maar moeten reserveren.

Zo kom je er

Neem metrolijn F naar Delancey Street, lijnen J, M of Z naar Essex Street, of B of D naar Grand Street.
Ga je met de taxi? Laat de chauffeur je naar 86 Allen Street between Grand and Broome Street brengen.

↑ naar boven bekijk de uitgebreide voorbeeldgids


Restaurant X, Y, Z

           

123 4th avenue
New York, NY 10002

Dit is een voorbeeldgids, we laten je een paar restaurants, tips en vuistregels zien maar geven niet alles prijs. Klik hier om je eigen uit eten-gids aan te vragen.


↑ naar boven bekijk de uitgebreide voorbeeldgids


Extra tips

De leukste cocktailbars, cafés en lunchzaakjes die bij jou passen.

Slowly Shirley

De muren van deze ondergrondse cocktailbar zijn bekleed met donker hout en de booths met rood leer, en tegen de muren staan zwart-wit portretten van vergeten Hollywoodsterren van eind jaren veertig. In de cocktails zit opvallend vaak bananenlikeur: klinkt vies, is heel lekker. Bestel een van de scaffa’s, negentiende-eeuwse cocktails die op kamertemperatuur worden geserveerd.

121 West 10th Street
slowlyshirley.com

Extra tip X

Dit is een voorbeeldgids, we laten je een paar restaurants, tips en vuistregels zien maar geven niet alles prijs. Klik hier om je eigen uit eten-gids aan te vragen.

123 4th avenue
New York, NY 10002

Baba’s Pierogies

De specialiteit van dit kleine, moderne restaurantje is pierogi: traditionele, Oost-Europese dumplings, die worden gekookt of gebakken en vervolgens bedolven onder toppings als bacon of zuurkool. Je kiest uit verschillende, veel minder traditionele vullingen, zoals mac & cheese of jalapeño en cheddar. Perfect als stevige lunch.

295 3rd Avenue, Brooklyn, NY
babasbk.com

Extra tip Y

Dit is een voorbeeldgids, we laten je een paar restaurants, tips en vuistregels zien maar geven niet alles prijs. Klik hier om je eigen uit eten-gids aan te vragen.

123 4th avenue
New York, NY 10002


↑ naar boven bekijk de uitgebreide voorbeeldgids


Uit eten in New York, de vuistregels



Op tijd

Zorg dat je op tijd bent voor je reservering. Als je in New York meer dan een kwartier te laat bent, wordt je tafel zonder pardon vergeven aan binnenlopers.



Vuistregel X

Dit is een voorbeeldgids, we laten je een paar restaurants, tips en vuistregels zien maar geven niet alles prijs. Klik hier om je eigen uit eten-gids aan te vragen.



Fooi

Obers en serveerster zijn in Amerika afhankelijk van fooien, omdat ze ver onder het minimumloon betaald krijgen. 20% fooi is gemiddeld. Geef 15% bij uitzonderlijke slechte service en 25% bij hele goede. Ontevreden over de bediening? Beklaag je bij de manager, maar vertrek nooit zonder fooi te geven.



Vuistregel Y

Dit is een voorbeeldgids, we laten je een paar restaurants, tips en vuistregels zien maar geven niet alles prijs. Klik hier om je eigen uit eten-gids aan te vragen.


↑ naar boven bekijk de uitgebreide voorbeeldgids


Informatie-aanvraag / Boeken

Zin gekregen om te eten in de beste restaurants die precies bij jou passen? Laat van je horen, en we vertellen je wat je kunt verwachten. Je zit nergens aan vast. We horen gewoon graag wanneer je ongeveer naar New York komt en wat voor soort reis je maakt. Dan duiken we later de culinaire diepte in!

Aantal dagen waarop je uit eten wil: In de maand:

 

  /  

 

 

 

In de media & wat klanten vinden